19 Mart 2012 Pazartesi

Öncesi ve Sonrası..


Uzun zamandır yazamadık.Arayı daha fazla açmamak lazım..1-2 gün öncesinden başlayarak anasonu ve alkolü vücuttan atmanın sakinliğiyle derbi hakkında bir şeyler yazalım dedik.
İki takım arasındaki karşılaşma dünyada bilmem kaçıncı sıradaymış,yok şu kadar yıldan beri süren ezeli rekabet aynı zamanda dostlukla devam etmekteymiş..Bunları zaten yıllardır duyup,okuyup,izliyoruz..Biz maçtan önce olanlar ve maç sonrası hakkında biraz laflayalım.

2011-2012 Sezonu ve Türk Futbolu?
Büyük bir soru işaretiyle devam etmekte bu sezon.Ve gündemin yeni sistemler vs ile sürekli değiştirilmeye çalışıldığını biliyoruz.Türk Futbolu bir bunalım içindeyken buna eklenen deplasman yasakları da bu senenin tuzu biberi oldu.Bundan dolayı haftaya zaten buruk başladık.

Takımımızın Fener'le maçı var ve 9 puan önde giderken Kadıköy'e,Galatasaray'ımızın her maçı hakkıyla Aslanlar gibi savaşarak kazanmış olmasının rahatlığı var.
Federasyon sağolsun yeni sistem play-off vs derken bu hafta sonu şampiyonluğunu ilan edecek takım bu şekil devam ederse sadece play-off'a 5 puan önde başlayacak.Neyse bunun muhabbetini zaten sistem açıklandığından beri yapıyoruz.Fazla konuşmayalım.Konuştukça sinirleniyoruz.

Gelelim maçtan önce cuma gecesine..
Hafta başı ultrAslan.com 'da duyuru yapılmıştı.Deplasman yasağı olan bu maçta taraftarımız takımımızı uğurlamak için Florya'ya çağrılmıştı.Ve sağlam bir organizasyon olacağını binlerce Galatasaraylı'nın Florya'ya koşacağını biliyorduk..


Böyle bir organizasyona saatler kala,derbiden önce uykusuz geçirdiğimiz gecede Fener taraftarları yine en büyük eğlencemiz oldu.Nasıl mı?Fenerbahçe'nin kfy adlı grubu twitter üzerinden bir haber yaydı.Haber #soranolursaKFYbastidersiniz diyerek hashtag olup,kahramanlıklarını ilan ederek Fenerlileri bir rüyaya inandırırken Büyük Galatasaray Taraftarı'nda da tatlı bir tebessüm yarattı.Haber tabi ki kolpaydı.Akılları sıra kfy Florya'yı basmış, meşaleler yakmış ve pankart açmıştı.

Zaten yukarıda gördüğünüz fotoğraf, neresi olduğu belli olmayan bir yer ve olaya dair başka hiçbir görselin bulunmaması, bunun asparagas bir haber olduğunu destekliyordu.Olayın üstüne bizden birilerinin hemen Florya'ya gidip durumu netlemesi ve paylaştığı fotoğraf her şeyin cevabıydı.Ama gece bitmiyor yeni başlıyordu.

Fırtına öncesi sessizlik derler ya aynen öyleydi.


Saatler geçmeden Galatasaray'ın Askerleri "Baskın öyle olmaz böyle olur" dedi ve Samandıra'daydı.Yakılan meşaleler,açılan pankartlar,"Her zaman Her yerde En Büyük CİM BOM!" sesleri Türkiye'nin dört bir tarafına net üzerinden yayılmıştı.Yeni ve gerçek olan hashtagler;
#floryabaskiniyalansamandirayibastikinan
#BirGeceAnsizinSamandira
Bu haberler kolpa değildi..:)


Fotoğraflar ve videolarda görüldüğü gibi olay yeri Samandıra Can Bartu Tesisleri'ydi.Öyle olmaz böyle olur dersi Fenerbahçe taraftarına en kral kontra olarak verilmişti.Gece boyu devam eden bir operasyonla ders devam etmişti..
Samandıra+ Nazlının Yeri + Saraçoğlu + Kadıköy Stad Köprüsü + Boğa..

Gecenin başında twitter'da demiştik gece gece kolpa haberle baskın olmaz diye "kfy evlere dağılın, ultrAslan geliyor kilitleyin kapıları..;)" diye ama "#soranolursakendimizkasindik" dersiniz dediler.:)

Böyle bir geceyi arkada bıraktıktan sonra binlerce Şanlı Galatasaray Taraftarı Florya'daydı.(Basına göre 15.000-18.000)
Bir gece önce hazırlanan sopalılar,şampiyonluk şarkıları ve meşaleler eşliğinde Galatasaray'ımız Kadıköy'e uğurlandı.

Maç öncesinde aldığımız bir haberle Fenerbahçe tribün emekçilerinin koreografi çabaları imkanları ve yetersizlikleri doğrultusunda iptal olmuştu.Biz tribünü raconuna göre yaşayanlar olarak yine de geçmiş olsun diyelim.3D ve koreografi nasıl yapılır dersini verdiğimiz tribünlerde böyle aksaklıklar olabilir.Üzerinde fazla durmayalım.;)Ve maç sırasında yaşananları,çalınmayan düdükleri,gösterilmeyen kartları,tartışmalı pozisyonları,Fatih Terim,Hasan Şaş ve Elmander'in dökülen kanlarının hesabını federasyonun keseceği umuduyla konuyu her kanaldaki onlarca futbol yorumcusuna bırakalım.

Ve maç sonunda Savaşan GALATASARAY Lider olarak uğurlandığı Florya'da Lider olarak karşılandı.

Şampiyonluk Şarkısı Düşmesin Dillerden !

Arayı açmadan tekrar laflamanın sözünü vererek bu akşamlık yeter diyoruz..
Rastgele.;)