21 Mart 2012 Çarşamba

GALATASARAY'IMIZ:0 - Sivasspor:1 | Şaka gibi..


Salı akşamı TT Arena'da Türkiye Kupası'nda Sivasspor'a yenildik ve elendik.Maç hakkında konuşulacak çok şey yok aslında, sezonun en isteksiz ve kötü maçıydı diyebiliriz.Cimbom'un canı sağolsun.Zaten biz hak eden bir top oynamadık.Ama Sivas hak etti mi?

Hakem yüzünden elendik ya da o son dakika penaltı verilseydi kupayı alırdık diye dert yanmak değil bu..Takım evet oynamadı ve elendi.

Galatasaray zaten bir penaltıyla kupa alacaksa bir hakem kupa aldıracaksa zaten gerek yok.Hak ederek savaşarak kazanalım ve alnımızın akıyla kaldıralım o kupayı..
Bize ve Galatasaray'a yakıştığı gibi..

Olayın son dakika olayı olmadığını artık kavramalıyız.

Hakem yine başarısızdı.Bu kadar başarısız hakem nasıl oluyor aynı federasyonda görev alıyor.Yıllardır anlamadık gitti.90 dakika isteksiz olan taraftık.Pres yok,gol için saldıran bir takım,karşı tarafı huzursuz eden bir Galatasaray göremedik.Ama yine de son dakika yanlış karar verilmese her şey değişebilirdi.

Futbol da böyle bir oyun değil mi?Hayat gibi..

Son saniyede bile gol olur maçı 90 dk hak eden taraf maçı,kupayı,şampiyonluğu bile kaybedebilir.Top yuvarlaktır ve ne olacağı bilinmez diye boşuna dememişler..Bunu herkes bilir.Ama gerçekler vardır futbolda ve değiştirilemez.Bu gerçeklerde oyunun kurallarıdır.Bu kuralları görmezden gelemezsin ya da kafana göre kararlar alamazsın.Ama kişisel hatalar bu gerçeklerin üzerine çıkıyor.

Kimse bize bu penaltı değildi demesin.

Bu ligde hakemler artık hata yapmasın!Bu hatalara yaptırımlar büyük olsun.Cezası ağır olsun.Sütten ağzı yansın.Bir yoğurt yiyecekse bundan sonra üfleyerek yesin.

Bu Galatasaray ya da X bir takımda olabilir.Eğer bu karar bu takımı etkiliyorsa bu kararı veren hakem cezalandırılmalıdır.Bu yaptırımlar havada kalmamalıdır.