11 Aralık 2011 Pazar

GALATASARAY'IMIZ:3 Trabzonspor:0 | Hamsi Tava Nasıl Yapılır?

Artık herkes haddini yerini bilecek..
Teşekkürler İmparator,Teşekkürler GALATASARAY!!!

Hamsi tava oleyyy!
Hamsi tava oleyyy!

Artık keyifler yerinde,rahat rahat maç seyredip 90dk. futbolun keyfini çıkarabiliyoruz..O zaman açalım rakımızı yiyelim hamsi tavamızı..:)



Hamsi Tava Tarifi



Malzemeler
1350 gr Hamsi
1.5 Yemek Kaşığı Tuz
4.5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)
6 Yemek Kaşığı Mısır Unu

Yemeğin Tarifi
Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl.

Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart.

Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et.

Notlar

Hamsi Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek olarak tüketilir. Yanında rakı lezzetini ve keyfini artırır.Arkasından tatlı yeme alışkanlığı vardır. Daha çok Karadeniz yemeği olarak bilinmekle birlikte, bugün hemen her yörede tüketilmektedir. Hamsinin en çok bilinen pişirilme şeklidir.

Afiyet olsun..:)