11 Ekim 2011 Salı

Mekanlar Zihinlerin Zeminleridir..


Mekânlar zihinlerin zeminleridir...
Galatasaray'a tarihi boyunca ev sahipliği yapmış olan Ali Sami Yen Stadyumunun açılışından kapanışına kadar olan sürecini; anıları, zaferleri, hüzünleri üzerinden ve Türkiye Tarihi içindeki dönemler gözönünde bulundurularak farklı bakış açılarıyla, izleyicilerin zihinlerinde kendi mekanını yaratıyor...

Yapımcı ve yönetmen Didem Şahin’in “Benim Ali Sami Yen’im” adlı belgeseli 1. Uluslararası FICTS İstanbul Spor Filmleri Festivali TV kategorisinde birinci oldu.

Uluslararası Spor Filmleri Federasyonu (FICTS) bünyesinde düzenlenen 1. Uluslararası FICTS İstanbul Spor Filmleri Festivali 23-25 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Gençlik Merkezi’nde izleyiciyle buluştu.

1964’ten günümüze uzanan ve nefes alıp verdiği bu dönemin tüm yönlerini taşıyan Ali Sami Yen Stadyumu’nu konu eden “Benim Ali Sami Yen’im”belgeseli 104 film arasından ilk 20′ye seçilerek, 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışıyor.


48.Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde 12.10.2011 Çarşamba günü AKM'de Perge Salonu'nda izleyicilerle buluşacaktır.

YÖNETMEN-DIRECTOR:DİDEM ŞAHİN
SENARYO-SCREENPLAY: Didem Şahin
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ-CINEMATOGRAPHY: Didem Şahin
KURGU-EDITING: Çetin Timur
MÜZİK-MUSIC: Çetin Özdemir
YAPIMCI-PRODUCER: Didem Şahin
YAPIM-PRODUCTION COMPANY: Haber Türk TV