9 Temmuz 2010 Cuma

Orjin...


Her maç öncesi Sokak'ta(Ali Sami Yen Sokak) besteler ve köfte kokusu eşliğinde biramızı yudumlarken kokuya dayanamayıp en az bir yarımı ayaküstü götürdüğümüz SARI KIRMIZI bir köfteci...Köfteciden ötesi...

Sizinle Orjin Adem Usta'yla yapılmış nette dolanırken bulduğumuz bir röportajından alıntıları paylaşmak istedik...

Tam da bu saatte açıkmışken,


AFİYET OLSUN...;)


Galatasaray'ın Köftecisi, Adem Usta




Galatasaray'ın tutkulu taraftarlarının maç öncesi buluşma noktası olan Orjin Köfte’nin yaratıcısı Adem Usta’yla eğlenceli bir söyleşi gerçekleştirdik…

Orjin köftenin hikayesi nasıl başladı?

Bu sene Haziran ayında 13. yılımızı dolduruyoruz. Orjin köfteye başlamadan önce taksicilik yapıyordum. Taraftar olmanın dışında sarı ve kırmızı renklere aşık biri olarak, yıllar boyu bu renkler için farklılık yaratacak şeyler yapmak isterdim. Birkaç taraftar arkadaşımın da desteği ile Orjin Köfte’ye adım attık. Böylece Galatasaray camiası için o unutulmayacak, o sıra dışı şeyi yapabilmiş olmanın mutluluğu içerisindeyim.


Galatasaray taraftarının, diğer bir değişle ultrAslan’ın sizi çok sevdiği ortada. Peki diğer takım taraftarlarından nasıl tepkiler aldınız?


Köfteci olarak başladığımız bu yolda herkesle diyaloğumuz çok samimi ve içten olduğundan kötü bir tepki ile karşılaşmadım. Tabi ki diğer taraftarlarla da güzel bağlarımız var. Hatta Anadolu yakasında Fenerbahçeliler, renklerimi değiştirmem şartı ile çok cazip teklifler getirdiler. Ancak ben bu teklifi hiç yapılmamış saydım. Sarı kırmızıya aşık biri olarak böyle bir şeyi aklımın ucundan bile geçirmedim.


Ali Sami Yen Stadı yıkıldığında, Aslantepe’de yapımı süren Türk Telekom Arena’ya geçiliyor. Orjin Köfte'ye ne olacak?


Henüz karar vermedim. Bunun kararını vermek gerçekten çok zor. Ali Sami Yen Sokak’la özdeşleştik artık. Buraları bırakmamızı istemeyen çok kişi var.

Galatasaray taraftarının desteğiyle buralara kadar geldiniz. Peki bu lezzetin sırları var mı? Varsa nedir?

Öncellikle bi işin en önemli kuralı tabii ki temizlik. Hijyen bir numaralı kuralımdır. Bunun dışında, işimde prensiplerime çok bağlıyım. Mesela ben minibüsümü akşam saat altıda açarım. Satışlarımı bu saatten sonra yaparım. Bu saat ne altıdan beş dakika erken olur ne geç olur. Kim olursa olsun işimde bu gibi kuralların dışına çıkmamaya gayret ederim Ayrıca kullandığım etin kalitesinin bir numara olması, köftemin lezzetine yansır.




‘’YENİLGİLERDE KENDİMİ SUÇLU HİSSETİĞİM DE OLUYOR’’


Maç günleri ultrAslan’ın Orjin Köfte’ye ilgisi büyük oluyor. Diğer günlere göre sizin için daha hareketli geçiyordur. Maç günleri için daha farklı hazırlıklarınız oluyor mu?

Diğer günlerden farklı tatlarda yapıyorum diyemem tabii ki ama ister istemez maç günlerinde kendimi daha enerjik ve hevesli hissediyorum. Bu enerjimi yaptığım köftelerle taraftarlara da geçirdiğimi düşünüyorum. Başarısız geçen bazı maçlardan sonra kendimi suçlu hissettiğim bile oluyor.

Galatasaray’ın UEFA kupasını aldığı başarılı geçen yıllarında neler hissetiniz?


Tabii ki herkes gibi büyük gurur yaşadık. Kimse bize inanmazken, biz takımımızın her zaman yanındaydık; inanıyorduk ve sonuçta da bunu başardık. UEFA Kupası 2000 Finaline, Kopenhag’a gitmeyi de çok istemiştim. Fakat bir arkadaşımla birlikte seçim yapmak zorundaydık; birimiz gidecek, birimiz kalacaktı. O gitti, ben kalbimle zaten oradaydım. Arkadaşımın maç biletini ben aldım. Hala saklıyorum. O bileti gördükçe, o günleri tekrar yaşıyor gibi oluyorum.


Orjin Köfte artık tescilli bir marka. Orjin Köfte logosunda kullandığınız ‘A ve U’ harflerinde küçük bir anlam yatıyor sanırım. Bunu bize anlatabilir misiniz?


Basit bir anlamı var. Logoda hem ‘Orjin Köfte Adem Usta’ anlamı var hem de ‘ultrAslan Orjin Köfte’ anlamı var. Bu logoyu yaratabilmek çok zamanımı aldı diyebilirim.