7 Haziran 2010 Pazartesi

Dersin Adı: Futbol Sokakta Başlar!



Sokakta başlar futbol sevdası...Daha küçük yaşlarda oynanır mahalle aralarında...Adı Sokak Futboludur.
Sokak Futbolu daha takımını seçerken çekişmenin başladığı ve ilk seçme hakkının bile kavgaya neden olduğu bir çocukluk heyecanıdır.Yıllarca süren bir sokak tecrübesi... Yok o benim takımımda olacak yok şunu sen al diyaloglarının yaşandığı 3 kornerin 1 penaltı olduğu,kalecinin boyunu geçen topların gol olmadığı,abanmanın yasak olduğu bir futbol kültürüdür.
Seyirciler ise genelde siz daha küçüküsünüz oğlum diye dışlanan,bizim kalede duran Selim’in kardeşi, birkaç arkadaşı ve Yaşar Amca’nın sadece yazları ortaya çıkan torunu Sezai’dir...
Tam maça başlamak için takımlar seçilmiş kaleler adımla sayılıp kurulmuşken bahçesine her top kaçtığında azar azar meyvelerinin araklanmasını istemeyen Cevdet Amca’nın ve daha iki maç önce camı kırılan Seher Teyze’ nin;
-oğlum bak geliyorum oraya topunuzu kesmeye...
-yeterrrr artık yok mu başka yer gidin evimin önünden...
Baskılarına kulak asmadan başlayan ve ilk pozisyonda sokaktan geçen arabanın korna sesiyle durdurulan bir sokak vazgeçilmezidir.
Genelde gazozuna oynanır.5 te yarı 10 da biter. Fakat okunan akşam ezanıyla atan galip, yiyen mağluptur.Futbol literatüründe ‘Altın Gol’ olarak yer alır.
Ve gOOOOOOOlllll goool gooOoOLLL robertooOoo baggioOooOo sesleriyle kale taşlarının sokağın ortasında bırakıldığı tutkulu bir oyundur.